RTV Stichtse Vecht

Zilveren draagmedailles van het Carnegie Heldenfonds voor Bas en Jeroen Lindhout uit Nieuwer Ter Aa

Bas en Jeroen Lindhout uit Nieuwer Ter Aa ontvingen zaterdag 22 september namens het Carnegie Heldenfonds uit handen van burgemeester Marc Witteman ieder een zilveren draagmedaille met inscriptie (de hoogste onderscheiding) en een loffelijk getuigschrift.

Marc Witteman was zeer vereerd dat hij in zijn oude rol als burgemeester de honneurs mocht waarnemen en Bas en Jeroen de medailles mocht opspelden.

Bas en Jeroen Lindhout ontvingen de onderscheiding, omdat zij op 28 februari 2018 met gevaar voor eigen leven twee kinderen van 3 en 6 jaar uit het ijskoude water van De Aa hebben gered, toen zij door het ijs waren gezakt. Voor Jeroen en Bas was dit vanzelfsprekend dat zij dit hebben gedaan.

Volgens het Carnegie Heldenfonds hebben zij met hun reddingsactie blijk gegeven van grote heldenmoed én van een juiste invulling van de betekenis van het begrip goed burgerschap. “Ik ben trots dat jullie dit hebben gedaan. Trots om jullie als inwoners van Stichtse Vecht te hebben. Jullie hebben je heel moedig gedragen en zijn daarmee een voorbeeld voor heel veel andere mensen”, aldus Marc Witteman in zijn toespraak.

Daarnaast heeft buurvrouw mevrouw Toni van Selm met het alarmeren van 112, het roepen om hulp en het verzorgen van de kinderen in afwachting van de komst van de hulpdiensten, een wezenlijke bijdrage geleverd aan de goede afloop van het voorval. Hiervoor ontving zij namens het Carnegie Heldenfonds als blijk van waardering een boeket bloemen.

Foto's: Edel van Slooten (gemeenteStichtse Vecht)