RTV Stichtse Vecht

Nieuw standplaatsenbeleid voor Stichtse Vecht - verplaatsing standplaatsen in Breukelen

Gemeente Stichtse Vecht heeft haar standplaatsenbeleid gewijzigd. Bestaande standplaatshouders krijgen geen voorrang meer voor een specifieke locatie. De plaats van de standplaat is gemaximeerd op 25 vierkante meter en er komt een maximum van 2 dagen per week per branche en per locatie. Daarnaast komen er twee verschillende precariorechten. Standplaatsen zorgen voor een levendig centrum, dorp of kern. Van de andere zijde wordt het gezien als oneerlijke concurrentie voor winkeliers vanwege de grote verschillen tussen precariorechten voor standplaatshouders ten opzichte van een maandelijkse winkelhuur. In Breukelen wordt onderzocht of de standplaatsen van de Hazeslinger en Markt verplaatst kunnen worden naar de Kerkbrink.

Reactie wethouder van Dijk 
Maarten van  Dijk, wethouder van Werk en Inkomen, Economie en Leefomgeving: “We willen met het vernieuwde standplaatsenbeleid zorgen voor een divers en aantrekkelijk marktaanbod voor bewoners en bezoekers en het straatbeeld in onze verschillende kernen verlevendigen. Na onderzoek en overleg met betrokkenen en raads-en commissieleden zijn we tot deze herzieningen gekomen om tegemoet te komen aan de wensen om meer rekening te houden met het bestaande winkelprofiel, de parkeerdruk en om de belemmeringen in doorgangen en uitzichten weg te nemen.”

Standplaatsen centrum Breukelen
In Breukelen wordt de komende tijd met de betreffende standplaatshouders en de lokale winkeliers en horeca gekeken om de standplaatsen van de Hazeslinger en Markt te verplaatsen naar de Kerkbrink. Dit kan het centrale plein positief verlevendigen en op de Hazeslinger en Markt ontstaat dan meer ruimte om te parkeren.