RTV Stichtse Vecht

Zeeverkenners brengen Vredeslicht Manifestatie naar Breukelen

Provinciale Vredeslicht Manifestatie Utrecht 15 december 2019 vanaf 16.00 u. RK Kerk Sint Johannes de Doper, Straatweg 146, 3621 BV Breukelen

Vredeslicht

Al meer dan 25 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het Vredeslicht ontstoken, waarna kinderen en jongeren uit allerlei landen het verspreiden over de hele wereld. Dit verspreiden is een teken van vrede en vriendschap.

Vredeslichtmanifestatie

In de RK Kerk Sint Johannes de Doper te Breukelen vindt op zondag 15 december 2019 de Vredeslichtmanifestatie plaats voor de provincie Utrecht. Hier komen Scouts en andere belangstellenden met hun eigen lantaarn bijeen om het Vredeslicht op te halen. Met het brandende licht reizen ze terug naar hun woonplaats, om met dit bijzondere licht, heel veel andere lichtjes te ontsteken.

Geen magisch symbool

Zo geven ze het Vredeslicht door. Dit licht is geen magisch symbool, dat Vrede tovert. Het herinnert de mensen aan de plicht om zich voor de Vrede in te zetten. Het Vredeslicht is een teken van hoop. Het is in een betrekkelijk korte tijd uitgegroeid van een klein lichtpuntje tot een zee van licht; miljoenen mensen komen in aanraking me het Vredeslicht.
Iedereen is van harte welkom om 15 december op 16:00 u. naar de RK Kerk Sint Johannes de Doper te Breukelen te komen met zijn/haar eigen lantaarn om deze aan het Vredeslicht aan te steken.
Het adres is: Straatweg 146, 3621 BV Breukelen. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Iedereen is welkom
De Vredeslicht manifestatie is geen eucharistieviering, wel een oecumenische leken viering in de kerk. Iedereen is welkom. Laten we door het Vredeslicht in de donkere dagen voor Kerst, iedereen Liefde en Warmte brengen.


Utrecht@vredeslicht.nl
Tel: 0615607570


https://www.facebook.com/events/2183859681906411/