RTV Stichtse Vecht

Eerste paal geslagen voor het Hortense Kwartier

Op 15 januari is de eerste paal geslagen voor de 27 woningen in het project Hortense Kwartier aan het Domineeslaantje in Breukelen. Naast koopwoningen - beginnend vanaf € 495.000,= tot en met € 1.075.000,= - worden er ook 8 sociale woningen gerealiseerd. (Foto afkomstig uit verkoopbrochure Hortensekwartier).

Ruim 10 jaar terug is in toenmalige gemeente Breukelen gestart met dit woningbouwplan. Het betreft een gemeentelijk project, op gronden in eigendom van de gemeente. Op deze locatie waren twee scholen gevestigd: Vijverhof en De Danne. Aanvankelijk zou een nieuwe accommodatie van de Vijverhof onderdeel uitmaken van het programma. In 2014 heeft Vijverhof haar deuren gesloten en gaat het plan sindsdien alleen uit van woningbouw.

Ontwerp
Op basis van de stedenbouwkundige visie ‘’Rond de Kerkvaart’’ (2009) is in 2015 een stedenbouwkundig kader opgesteld, wat het uitgangspunt vormt van deze herontwikkeling.  Het geselecteerde ontwerp gaat uit van het realiseren van 27 grondgebonden woningen. De opdracht bestaat uit 30% sociale huurwoningen. Naast 8 sociale huurwoningen worden 9 rijwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en 4 vrijstaande woningen gebouwd. De rijwoningen zijn een mix van sociaal en koop en bestaan uit 2 blokken van 4, 1 blok van 6 en 1 blok van 3 aaneen gebouwde woningen.