RTV Stichtse Vecht

Els Swerts neemt afscheid van de raad - Toonen fractievoorzitter

Na 8 jaar politiek stopt Els Swerts per heden als raadslid in Stichtse Vecht. Ze was bijna 7 jaar raadslid voor de PvdA Stichtse Vecht, vanaf maart 2019 in de rol van fractievoorzitter. Raadslid Joseph Toonen volgt haar op als fractievoorzitter. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

‘Dit besluit is niet over één nacht ijs gegaan. Bij de verkiezingen van 2018 hebben inwoners mij een tweede maal een plek gegund in hun gemeenteraad. Die plek heb ik, net als in 2014, naar eer en geweten vervuld. Die verantwoordelijkheid voel ik en daar had ik ook graag invulling aan gegeven tot aan het eind van deze raadsperiode over ruim een jaar. Op dit moment wijzigen de omstandigheden van mijn reguliere werk echter dusdanig, dat ik dit niet meer kan combineren met een raadslidmaatschap. Dus met veel moeite voel ik me genoodzaakt uiteindelijk toch deze keuze te maken.’ aldus Els Swerts.

Bestuursvoorzitter Frans van Zoest snapt deze keuze, maar vindt het uiteraard ook heel jammer. ‘We zullen haar enorme enthousiasme, kennis en inzet missen. Daarmee heeft ze afgelopen 8 jaar veel bereikt in samenwerking met de fractie en andere partijen. Haar doel als raadslid is altijd geweest het sociale gezicht van deze gemeente te versterken. Zo heeft ze bijvoorbeeld een belangrijke rol gespeeld bij de aanpak van kinderarmoede, de 55+ gids, jeugdhulp, schuldhulpverlening, de hulpgids voor inwoners met een laag inkomen, de sociale coöperatie, hulp aan vluchtelingenkinderen en openheid van gemeentelijke beleidsregels. We zijn haar enorm dankbaar voor al het werk dat ze voor de inwoners, de gemeenteraad en de PvdA heeft gedaan! Gelukkig hebben we met Joseph Toonen een goede opvolger als fractievoorzitter van de PvdA Stichtse Vecht.’