RTV Stichtse Vecht

SP furieus over standpunt gemeente

De SP is furieus op de gemeente naar aanleiding van het eerder verschenen artikel op de website van RTV Stichtse Vecht over de speeltuinensituatie in de Maarssenbroekse wijk Zebraspoor.

 

Eerder gepubliceerd artikel
In het zondag gepubliceerde artikel
laat de gemeente weten niet te voldoen aan de wensen van de omwonenden: 'Helaas kunnen we bewoners rond Zebraspoor 722 niet helemaal blij maken met een speeltuin voor hun deur. Er is namelijk niet genoeg geld om alle speeltuinen opnieuw in te richten.' 

SP furieus
Voorzitter Tineke de Vries van de SP in Stichtse Vecht reageert furieus op dit besluit: 'Bewoners ontvingen nog geen antwoord op hun pamflet wat zij de wethouder aanboden. De SP ontving nog geen antwoord op de brief van 28 januari aan de raad van en B&W. En de gemeente blijft in het artikel maar herhalen dat het om een extra speeltuin gaat. Echter, door iets vaak te herhalen wordt het nog steeds geen waarheid. Het gaat ook niet om een extra speeltuin maar wel om een bestaande speeltuin waar de gemeente in juni 2016 de verwachting wekte dat er nieuwe speeltoestellen zouden komen. De inspraak uit 2016 laat iets totaal anders zien dan de gemeente suggereert. We zullen het geen jokkebrokken noemen maar op zijn minst gedraai om maar onder je belofte uit te komen.' 

Impasse
Het is duidelijk dat de situatie in een impasse is geraakt waarbij bewoners en de SP geen genoegen nemen met het genomen besluit, aangeven dat de gemeente halve waarheden vertelt en blijven knokken voor de komst van een speeltuin. De gemeente daarentegen is helder en duidelijk over het achterwegen blijven van een speeltuin en wil alleen kijken naar een oplossing in de vorm van een speelaanleiding zoals een hut of een boomstam waarbij de bewoners helpen bij het onderhoud.

NB De fractie van de SP zit niet in de gemeenteraad van Stichtse Vecht. De SP deed bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet mee.