RTV Stichtse Vecht

Nieuwbouw sociale huurwoningen in Kockengen

Aan de Kon. Julianaweg, op de plaats van de voormalige school ’t Kockenest, worden er sociale huurwoningen gerealiseerd. Woningstichting Kockengen was al langere tijd bezig met een ontwikkeling voor deze plek. Sinds 1 januari is Woningstichting Kockengen gefuseerd met Woningstichting Vecht en Omstreken en wordt er volop gewerkt aan de invulling van het project.

Terugtrekking Abrona
Aanvankelijk was het idee om in het nieuwbouwproject cliënten te huisvesten van Abrona, een zorginstelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Abrona heeft echter aangegeven dat zij niet langer willen deelnemen aan dit project vanwege hun eigen veranderde vastgoedstrategie. Vanwege de terugtrekking van Abrona komen de toekomstige sociale huurwoningen straks beschikbaar voor één- en tweepersoonshuishoudens uit Kockengen. Daarvoor wordt nu gewerkt aan een plan.

Behoefte aan bouwlocaties
In de Gemeente Stichtse Vecht, waartoe ook Kockengen behoort, bestaan lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Er zijn weinig locaties beschikbaar waarop nieuwe sociale huurwoningen gebouwd kunnen worden. Woningstichting Vecht en Omstreken is daarom erg blij met project ‘t Kockenest. Zodra er meer bekend is over het bouwplan, organiseren we een informatieavond in Kockengen voor alle belangstellenden en belanghebbenden.